
Αφράτο σιροπιαστό ραβανί της γιαγιάς από τη Νάξο
Υλικά
- Για το παραδοσιακό ραβανί Νάξου
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
- Ξύσμα λεμονιού
- Καρύδα τριμμένη για το τελείωμα
- Για το σιρόπι:
- 2 1/2 (δυόμιση) φλυτζάνια νερό
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- Λίγο χυμό από λεμόνι
- 2 κ.σ. βούτυρο Νάξου